فیلتر تصفیه استخر
عمل فیلترسیون با گذراندان آب از صافی های مخصوص جهت حذف ذرات آلاینده معلق و ناخالصیهای موجود در آب صورت می گیرد.
فیلتر استخر جزو ابتدایی ترین و ضروری ترین تجهیزاتی است که امروزه در استخر های شنا نصب میگردد.
بدیهی است که استخرهایی که دارای ذرات معلق زیادی هستند محیط مناسبی را برای رشد و تکثیر انواع باکتری قارچ و میکروبها پدید میآورند. همچنین شنا کردن در اینچنین آبهایی آسیب ها و مخاطرات بهداشتی زیادی را برای شناگر به همراه دارد.
با توجه به اینکه نصب و راه اندازی فیلتر آب استخر اولین قدم و بنیادی ترین مورد از موارد از تصفیه آب است توصیه اکید این است که از شنا کردن در استخرهای فاقد فیلتر اجتناب گردد.
از مواردی که در انتخاب نوع و سایز مناسب فیلتر استخر باید به آن توجه نمود حجم آب استخر سرپوشیه بودن یا سرباز بودن استخر و تعداد نفرات استفاده کننده از آن میباشد. همچنین جهت استخر های عمومی محاسبات جداگانهای صورت میپذیرد.
فیلتر تصفیه استخر از نظر نوع به سه نوع شنی - دیاتومی ( پارچه ای ) و کارتریجی تقسیم بندی میشود. از این موارد فیلتر شنی استخر به سبب سهولت استفاده - نگهداری آسان - قیمت مناسب و عملکرد مناسب بیشتر مورد استقبال گرفته است .
ساختار فیلتر شنی استخر به این صورت است که آب از لایه های مختلف شن عبور داده شده و ذرات معلق و ناخالصی های آن در لابه لای شن ها به دام می افتد .جهت شستشوی فیلتر و پاکسازی آن میتوان به سادگی جهت جریان آب در فیلتر را معکوس نموده و لجن و آلودگی ها را به بیرون هدایت کرد.
مخزن های فیلتر شنی در انواع گالوانیزه - استیل - فایبرگلاس و پلاستیک قابل ساخت هستند که پس از نصب با توجه به سایز مخزن و بروشور راهنما اقدام به ریخت شن (سیلیس ) داخل آن میکنند.
قدرت فیلتر شنی استخر در تصفیه آب استخر ارتباط مستقیمی با قطر فیلتر (سطح فیلتراسیون ) و نوع دانه بندی شن (سیلیس ) داخل آن دارد. هرچه قطر فیلتر بیشتر باشد سطح فیلتراسیون بیشتر شده فشار وارد بر سطح کمتر میگردد لذا آب با فشار کمتری از لایه های سیلیس عبور داده میشود و ذرات معلق بهتر از آن جدا میگردند. همچنین جهت کمک به فیبلتراسیون بهتر میتوان از مواد کلونی کننده ذرات معلق مانند سولفات آلومینیوم استفاده نمود . این مواد با چسباندن ذرات به هم موجب افزایش حجم آنها شده و موجب میگردند تا ذرات بهتر در لابه لای شن ها گیر کنند.